Home > Recepten

Vissoep met garnalen, prei en tomaten

400 gr kabeljauw(filets)

100 gr gepelde Noordzeegarnalen

2 preien

1 blik gepelde tomaten (450 gr)

50 gr boter

45 gr bloem

2 theelepels paprikapoeder

3 visbouillontabletten

zout, peper

2 theelepels dille
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de preien schoon en snijd ze in smalle ringen.

Laat de tomaten in een zeef uitlekken, vang het vocht op en snijd de tomaten in stukjes.

Snijd de dille fijn.

Spoel de vis onder koud stromend water schoon, dep de vis droog en snijd ze in reepjes.

Spoel ook de garnalen schoon en laat ze uitlekken.

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem, schep de prei erin en laat die onder voortdurend roeren 2 minuten zachtjes bakken.

Strooi de bloem en het paprikapoeder erover en schep enige malen om.

Schenk er dan 1 1/2 liter koud water bij en laat alles onder voortdurend roeren koken tot een licht gebonden soep is ontstaan.

Voeg het tomatensap en de bouillontabletten toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

Doe de vis en de tomaatstukjes bij de soep, houd alles 4 minuten tegen de kook aan en voeg daarna de garnalen toe.

Roer de soep nogmaals om en voeg naar smaak zout en peper toe.

Roer er tot slot de dille door.