Home > Recepten

Komkommersoep met garnalen

1 ui

2 komkommers

1 eetlepel boter

1 vleesbouillontablet

1/2 theelepel kummel

150 gr gepelde garnalen

1 eetlepel dille

1 bekertje zure room

zout, peper

worcestershiresaus
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui, schil de komkommers, halveer ze overlangs, rasp drie helften grof en snijd één helft in kleine blokjes.

Smelt in een pan de boter en fruit daarin de ui 3 minuten.

Voeg de komkommerrasp, het bouillontablet, de kummel en 3/4 liter water toe en laat dit met de deksel op de pan ± 15 minuten koken.

Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef.

Spoel de garnalen in een zeef onder koud water af.

Laat de soep op zacht vuur in ± 5 minuten heet worden, roer er de komkommerblokjes, de garnalen en de dille door en laat die ± 3 minuten meewarmen.

Roer van het vuur af een paar eetlepels zure room door de soep en breng de soep op smaak met zout, peper en een paar druppels worcestershiresaus.