Home > Recepten

Tomaten-vissoep met kokos

1 gefileerde gerookte makreel

1 pak gezeefde tomaten (passato di pomodoro)

1 blik bruine bonen

1/4 blok santen, of een paar eetlepels geraspte kokos

2 grote uien

2 bananen

500 gr paprika

1 bouillonblokje

zout, (cayenne)peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de gezeefde tomaten met 1/2 liter water en het bouillonblokje aan de kook.

Snijd de vis, de ui en de paprika klein en doe ze in de kokende soep.

Voeg de santen of de kokos en de bruine bonen toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

(Als u een meer gebonden soep wilt, kunt u de helft van de bonen eerst pureren).

Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden banaan toe.

Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

Als extra smaakmakers kunt u nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet u een paar minuten laten meekoken).