Home > Recepten

Visbouillon met gegratineerde zeeduivel

1 grote aardappel

6 teentjes knoflook

1 eierdooier

4-6 eetlepels koudgeperste olijfolie

1-2 eetlepels room

zout, versgemalen peper

2 uien

1 theelepel venkelzaadjes

5 saffraandraadjes

8 dunne plakken zeeduivel

8 sneetjes geroosterd stokbrood

venkelgroen om te garneren
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappel en prak hem fijn.

Pers er 5 teentjes knoflook door de knijper bij en meng goed.

Roer er de eierdooier door en werk er onder voortdurend roeren de olie door (maak het geheel eventueel gladder met een staafmixer).

Voeg de room, zout en peper toe.

Snijd de uien in fijne ringen.

Breng deze, samen met het laatst (gepelde) knoflookteentje, de venkelzaadjes en de saffraandraadjes, in 1/2 liter water aan de kook en kruid met zout.

Kruid de vis met peper en laat hem 4-5 minuten op zacht vuur in de bouillon trekken.

Verwarm de grill voor.

Verdeel de sneetjes brood over 4 borden.

Laat de uiringen uitlekken en verdeel ze over het brood.

Laat de vis uitlekken en leg de plakken op hun beurt op de uien.

Giet er de knoflooksaus over en bak 2-3 minuten onder de grill.

Giet 1/8 liter bouillon in elk bord en garneer met venkelgroen.