Home > Recepten

Koolsoep met penne, Portugese

1 ui

2 teentjes knoflook

100 gr magere spekblokjes

3 eetlepels olie

750 gr aardappelen

3 bouillontabletten

1 struik paksoi

100 gr penne of elleboogjes

200 gr chorizoworst aan een stukje

peper, zout



Variatie:

Gebruik rookworst i.p.v. chorizo en voorgekookte boerenkool i.p.v. paksoy.

Voeg boterbonen (uit blik, met het vocht) toe.
  • Omschrijving recept: Soepen; Portugees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Bak de spekblokjes in de olie krokant en bak de ui en de knoflook even mee.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, breng ze in 2 liter water met de bouillontabletten aan de kook en kook ze 25 minuten.

Snijd de kool (ook de bladnerf en de aanzet) in ragfijne repen en voeg die na 10 minuten met de penne toe.

Haal het vel van de worst, snijd de worst in plakjes, voeg die de laatste 5 minuten toe en breng de soep met peper en zout op smaak.

Lekker met boerenbrood.