Maïs-koriandersoep |
|
10 gr ongezouten boter 1 theelepel saffloerolie 1 gesnipperde ui 3 fijngehakte knoflooktenen 1 theelepel gemalen komijn 1 gehakte groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd 1 rode paprika (idem) 1 fijngehakte groene Spaanse peper 1 tomaat 350 gr diepvriesmaïs 1 liter ongezouten kippenbouillon 1 theelepel zout 2 eetlepels gehakt korianderblad |
|
BereidingVerhit de boter en de olie in een grote steelpan op een matig vuur.Voeg de ui, knoflook en komijn toe en fruit het geheel onder regelmatig roeren ± 5 minuten tot de ui glazig is. Roer er dan de paprika en de Spaanse peper door en laat de paprika in ± 2 minuten een beetje gaar worden. Voeg de tomaat, de maïs, de bouillon en het zout toe, zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes sudderen. Roer er vlak voor het opdienen de koriander door. |
Home > Recepten