Pijnboompittensaus, romige |
|
75 gr pijnboompitten 2 gepelde sjalotten 1 eetlepel boter 25 gr bloem 2 dl vleesfond 1 dl droge vermout 1 laurierblaadje 1/2 theelepel gedroogde oregano 1 dl Room Culinair peper, zout |
|
BereidingRooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.Snipper de sjalotten fijn. Verhit de boter en fruit de sjalotten goudgeel en glazig. Strooi de bloem erover en schenk er beetje bij beetje de fond en de vermout bij. Voeg de laurier en de oregano toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Neem het laurierblaadje uit de saus en voeg de room toe. Schep de pijnboompitten door de saus en breng op smaak met peper en zout. NotitiesVoor bij Boerenkoolstamppot Speciaal |
Home > Recepten