Home > Recepten

Broccolistamppot met pesto en tomaat

750 gr aardappelen

zout

500 gr broccoli

4 tomaten

100 gr rauwe ham in iets dikkere plakjes

100 gr gekookte ham

3 eetlepels rode pesto

1 dl melk

versgemalen zwarte peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook de aardappelen in weinig water met zout in 25 minuten gaar.

Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd de stronk in blokjes.

Kook de broccoli in weinig water met zout in 5 minuten gaar en spoel hem in een zeef onder koud water af.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuge puree ontstaat.

Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door.

Schep er op het laatst de tomaat en de hamreepjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper.