Home > Recepten

Hete bliksem met pittige gehaktsaus

115 gr boter

4 fijngesneden uien

5 zure appels, waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt

1 pakje aardappelpuree (inh. 130 gr)

2 dl melk

zout, peper

1 ei

400 gr rundergehakt

1 kruidenbouillonblokje

2 theelepels groene peperkorrels (potje)

1/4 theelepel gemalen jeneverbessen

3 eetlepels paneermeel
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Rundvleesgerechten; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak 3/4 deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 gr boter.

Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee.

Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door.

Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper.

Voeg 1 1/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven.

Roer de peperkorrels erdoor.

Verwarm de oven voor op 200C.

Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de ovenschaal.

Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.

Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over.

Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.

Benodigdheden

een ovenschaal