Home > Recepten

Stokvis-, rijst- en uienstamppot

600 gr geweekte stokvis

1/2 liter water

6 gr zout

1/2 kg aardappelen

200 gr rijst

1 kg gebakken uien

40 gr boter

1 dl melk

2 eetlepels mosterd
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Rijstgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de stokvis op met het kokende water en het zout en houd het 15 minuten tegen de kook aan.

Neem de vis uit de pan en ontdoe hem van vel en graten.

Leg de geschilde aardappelen, de gewassen rijst en de stokvis in het kookvocht, breng het vlug aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Giet het kookvocht af, maar bewaar het.

Stamp de massa.

Meng een deel van het kookvocht, de hete melk, de gebakken uien, de boter en de mosterd door de stamppot en dien de stamppot meteen op.