Home > Recepten

Saté boemboe koening 3

100 gr varkenslever

200 gr varkenshaas

3 rode uien

2 teentjes knoflook

2 kemirienoten

1 rode peper of 1 mespunt sambal oelek

(1/4 theelepel trassie)

1/2 theelepel ketoembar

1/2 theelepel koenjit

1 mespunt laos

zout

1 eetlepel olie

1 eetlepel water

1/4 cm santen

citroensap of asemwater

1 theelepel suiker
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de lever en de varkenshaas in niet te kleine dobbelsteentjes.

Snipper op een houten snijplank de rode uien (of 1/2 gewone ui), de teentjes knoflook en de kemirienoten heel fijn.

Leg er de kleingesneden rode peper (of de sambal oelek), eventueel de trassie, de ketoembar, de koenjit, de laos en wat zout bij en wrijf alles met een houten lepel goed fijn tot u een kruidenpapje heeft.

Verhit de olie warm fruit hierin het kruidenpapje ± 2 minuten.

Doe er dan het water bij en los de santen in het sausje op.

Doe er verder nog wat citroensap (of asemwater) en 1 theelepel suiker bij.

Laat het sausje nog even goed koken en neem het dan van het vuur.

Doe de saus, als die is afgekoeld, bij de dobbelsteentjes vlees en meng alles goed door elkaar.

Voeg naar smaak zout toe en laat het vlees minstens 2 uur in de marinade staan, voor u het aan de stokjes rijgt en gaat roosteren.

Rijg om en om stukjes lever en varkensvlees aan de stokjes.

Serveer de saté warm.