Home > Recepten

Pandanrijstrand met varkensvlees in citroensaus

1 citroen

1 rode paprika

200 gr hamlappen

175 gr pandanrijst (Oryza)

zout, peper

1 mespunt kaneel

15 gr boter

1/2 theelepel ketoembar

1 dl kokosmelk (blik)

1 eetlepel fijngeknipte verse basilicum of munt
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Boen de citroen schoon, snijd een stukje gele schil van ± 4 cm af en snijd dat in dunne reepjes.

Pers de citroen uit.

Maak de paprika schoon en snijd hem in ruitjes.

Snijd de hamlappen in blokjes.

Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Bestrooi het vlees met zout, peper en kaneel.

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.

Bak de paprika en de citroenschilletjes ± 1 minuut mee.

Voeg 1 1/2 eetlepel citroensap en de ketoembar toe en laat het vlees met het deksel schuin op de pan ± 5 minuten sudderen.

Voeg de kokosmelk toe en laat het vlees nog ± 5 minuten zachtjes sudderen.

Doe de helft van de rijst in een eenpersoonsrijstrand.

Druk de rijst goed aan en keer de rand boven een bord.

Vul de rijstrand met de rest van de rijst en keer deze boven het andere bord.

Schep het vlees in het midden.