Home > Recepten

Varkensvlees met gember

500 gr varkenslappen

zout, peper, gemberpoeder

20 gr boter

2 eetlepels slaolie

1 ui

1 prei

1 groene paprika

2 teentjes knoflook

1 zure handappel

5 nootjes gember

2 dl bouillon

1 eetlepel gembersiroop

2 eetlepels ketjap
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in repen, bestrooi het met zout, peper en gemberpoeder en bak het in de boter in 5 minuten lichtbruin.

Fruit de schoongemaakte en gesnipperde ui, de in ringen gesneden prei, de in stukjes gesneden paprika en de geperste knoflook in de hete olie lichtbruin.

Maak de appel schoon en snijd hem in blokjes.

Snijd de nootjes gember klein.

Voeg alle ingredienten bij het vlees en laat het gerecht op laag vuur (of in een vuurvaste schaal, afgedekt met aluminiumfolie, midden in een op 200°C voorverwarmde oven) in 15 minuten gaar worden.