Home > Recepten

Varkensvleesvariatie

400 gr varkenslapjes

zout

75 gr boter

1 gesnipperde ui

stukjes ananas uit een klein blikje

1 eetlepel bloem

1 klein blikje tomatenpuree

een scheutje azijn

1/2 eetlepel bruine suiker

2 eetlepels zoete ketjap

2 gesnipperde appels

ananassap van het blikje
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 400 gr varkenslapjes in stukjes, zout ze en braad ze in 75 gr boter bruin.

Voeg dan achtereenvolgens 1 gesnipperde ui, de stukjes ananas uit een klein blikje, 1 eetlepel bloem, 1 klein blikje tomatenpuree, een scheutje azijn, 1/2 eetlepel bruine suiker, 2 eetlepels zoete ketjap, 2 gesnipperde appels en tenslotte het ananassap toe.

Laat alles even pruttelen en serveer met rijst en een frisse salade.