Varkensgoulash met zuurkool |
|
50 gr magere spekblokjes 200 gr hamlappen 1 eetlepel goulashkruiden 1 eetlepel olijfolie 1 ui 1 rode paprika 250 gr wijnzuurkool 1 dl droge witte wijn 2 eetlepels crème fraîche zout, peper |
|
BereidingBak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit.Snijd intussen de hamlappen in kleine blokjes en strooi er de goulashkruiden over. Voeg de olie aan het spekvet toe en schep het vlees erdoor. Bak het vlees in ± 4 minuten bruin. Snipper intussen de ui en de paprika en bak deze ± 2 minuten met het vlees mee. Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en stoof de goulash in ± 15 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. NotitiesLekker met aardappelpuree. |
Home > Recepten