Home > Recepten

Stoofschotel, Hongaars

2 eetlepels olie

500 gr mager varkensvlees in blokjes

2 grote uien in ringen

zout

1 eetlepel paprikapoeder

3 eetlepels tomatenpuree

3 dl vleesbouillon (van 1/2 tablet)

2 stengels bleekselderij in stukjes

2 wortels in blokjes

1 prei in ringen

2 theelepels fijngesneden tijm

1 blaadje laurier

2 kruidnagels
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Hongaars
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak het vlees al omscheppend snel bruin.

Voeg de ui, zout en het paprikapoeder toe en bak ze ± 3 minuten mee.

Schep er de tomatenpuree, bouillon, selderij, wortel, prei, tijm, laurier en kruidnagels door.

Breng het geheel aan de kook en laat 30-35 minuten stoven.

Voeg, als het vocht teveel inkookt, extra water toe.

Verwijder de laurier en de kruidnagel.

Notities

Lekker met broccoli en gekookte tagliatelle.