Home > Recepten

Drievlezenpot

50 gr boter

150 gr doorregen varkenslappen

150 gr doorregen malse runderlappen

150 gr doorregen malse lamslappen of kipfilet

2 eetlepel (kruiden)azijn

1 winterwortel

1 prei

1 koolrabi

1/2 knolselderij

2 grote uien

ruim 1/2 kg aardappelen

1 bouillontablet

1 bosje peterselie

peper, zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Lamsvleesgerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter op matig vuur in een stoofpot.

Snijd de 3 vleeslappen in blokjes, braad ze onder af en toe omscheppen in ± 10 minuten rondom goudbruin en voeg dan de azijn en 2 eetlepels water toe.

Schrap intussen de wortel, was hem en snijd hem in blokjes.

Snijd de bovenste lelijke bladeren en de wortelkanten van de koolrabi en de prei.

Snijd ze overdwars in plakken van ± 3/4 cm dik, was ze en laat ze uitlekken.

Was de knolselderij, schil hem dik en snijd hem in blokjes.

Pel de uien en snipper ze grof.

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes van 3/4 cm dik.

Voeg 1/4 liter water, het bouillontablet en peper en zout aan het vlees toe en roer er de voorbereide groenten en aardappelen door.

Zet het vuur hoog en breng alles aan de kook.

Schep het mengsel af en toe om.

Zet het vuur laag (zo nodig met een vlamverdeler onder de pan), sluit de stoofpot en laat de inhoud ± 1 1/2 uur stoven.

Schep alles af en toe door en voeg zo nodig nog wat water toe.

Was intussen de peterselie, sla deze uit en knip de blaadjes boven een kopje fijn.

Controleer na de stooftijd of het vlees gaar is en breng de drie-vlezenpot op smaak.

Strooi er vlak voor bet serveren de peterselie over.