Home > Recepten

Varkensvlees, zoetzuur 6

1 struik paksoi

1 kleine rijpe mango

1 ui

250 gr varkensschnitzels

zout, peper

1 theelepel gemberpoeder

2 eetlepels bloem

25 gr boter

1 teentje knoflook

3 eetlepels gembersiroop

2 eetlepels (appel)azijn

1 theelepel sambal oelek
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de paksoi schoon en snijd hem in reepjes.

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en in stukjes.

Pel en snipper de ui.

Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met zout, peper en gemberpoeder.

Haal ze door de bloem.

Verhit de boter in een braadpan of hapjespan, bak het vlees snel rondom bruin en schep het uit de pan.

Bak de ui en de uitgeperste knoflook ± 2 minuten in het bakvet.

Schep de paksoi erdoor en bak nog ± 2 minuten.

Voeg het vlees, de mango, de gembersiroop, de azijn en de sambal toe en laat het gerecht afgedekt in ± 5 minuten gaar worden.

Schep het af en toe om.

Breng het op smaak met zout en peper.

Notities

Lekker met rijst.