Home > Recepten

Saté babi 4

1 kg kophaas



voor de marinade:

een flinke scheut ketjap asin

1 fijngesneden uitje

wat slaolie

een scheutje citroensap

3-4 teentjes knoflook

3-6 theelepels ketoembar

een beetje suiker

peper en zout naar smaak

2-3 theelepels djinten

1 plakje djahé (gember)

1/3 pakje santen
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de ingredienten voor de marinade.

Snijd het vlees in stukjes en laat het minstens 8 uur marineren.

Rijg het vlees aan voorgeweekte satéstokjes en rooster het op een tafelgrill.

Verhit voor de satésaus wat olie in een wadjan (of diepe koekenpan) en fruit hierin 1 fijngesneden uitje, 2-3 geperste teentjes knoflook en 3-4 rawits (kleine Spaanse pepertjes).

Voeg wat salamblad, djeroek poeroet, suiker en azijn toe.

Wacht enkele minuten en voeg dan een paar flinke eetlepels pindakaas en ± 1/2 kopje water toe.

Voeg naar smaak wat tomatenketchup, ketjap, eventueel wat gemberstroop en zout toe.

Meng het geheel tot een gladde massa en voeg water toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Los aan het eind 1/3 blok santen in de saus op.