Home > Recepten

Babi ketjap 4

600 gr varkensvlees in blokjes

1 ui

2 teentjes knoflook

2 schijven gemberwortel (djahé)

2 dl ketjap manis

2 bolletjes geraspte gember in siroop

sambal oelek naar smaak

1 groene en 1 rode peper

een scheut water

zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe wat olie in een braadpan en schroei het vlees hierin.

Rasp de ui en de knoflook en voeg dit bij het vlees.

Roer tot het meeste vocht is verdampt en smoor tegelijkertijd de djahé en de sambal mee.

Voeg, als het geheel wat droger begint te worden, de ketjap, het water en de geraspte gember en eventueel een scheutje gembersiroop toe.

Voeg naar smaak zout toe en laat het gerecht sudderen tot het vlees gaar is.

Snijd naar behoefte de groene en rode pepers in schuine stukjes en voeg die op het laatst aan het gerecht toe.