Home > Recepten

Varkenshaasje gevuld met notenpâté

2 varkenshaasjes á ± 250 gr

100 gr pâté aux noix

1 (pers)sinaasappel

2 eetlepels amandelschaafsel (Baukje)

peper, zout

50 gr boter

4 eetlepels cranberrycompote (Ocean Spray)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de varkenshaasjes in de lengte open tot ± 1/2 cm van de zijkant en vul ze vervolgens met de pâté.

Klap ze dicht en steek ze met cocktailprikkers vast.

Boen de sinaasappel met koud water goed schoon en rasp de schil.

Pers hem uit en roer daarna de geraspte schil door het sap.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin en laat het op een bord afkoelen.

Bestrooi de haasjes met peper en zout en bak ze in een braadpan in ± 8 minuten bruin; keer ze halverwege.

Bak ze vervolgens met het deksel schuin op de pan in ± 12 minuten bruin en van binnen rosé.

Neem de haasjes dan uit de pan en houd ze warm.

Voeg het sinaasappelsap aan het bakvet toe, breng het aan de kook en roer de aanbaksels los.

Voeg daarna de cranberrycompote toe en laat de saus al roerend iets inkoken.

Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de saus over de (eventueel in plakken gesneden) varkenshaasjes en strooi er het amandelschaafsel over.

Notities

Serveer met witlof en aardappelkroketjes.