Home > Recepten

Varkenshaasje met tomaten-sinaasappelsaus

2 eetlepels olie

1 ui

1 teentje knoflook

1 1/2 dl tomatensap

1 sinaasappel

1 bekertje crème fraîche

1 theelepel mosterd

zout, peper, cayennepeper

2 varkenshaasjes

25 gr boter
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de ui in ringen en pers de sinaasappel uit.

Verhit de olie, fruit de ui 5 minuten en pers de knoflook erboven uit.

Roer de overige ingredienten, behalve de boter en het vlees, erdoor en laat het mengsel in 25 minuten gaar pruttelen.

Bak de varkenshaasjes in de boter in 15 minuten rosé en serveer ze met de saus.

Notities

Lekker met een groene groente en rijst of gebakken krieltjes.