Varkenshaasje met pittige pindasaus, Oosterse |
|
1 varkenshaasje (± 300 gr) 1 zakje mix voor satémarinade (40 gr, Conimex)* 3 eetlepels olie 1 eetlepel ketjap manis 1 eetlepel gembersiroop (Royal Mail) 1 kleine rode Spaanse peper 25 gr ongezouten pinda's 1 bosuitje 100 gr satésaus (pot) |
|
BereidingSnijd het varkenshaasje in plakjes van ± 1 cm dik.Roer in een kom de marinademix, 1 eetlepel olie, de ketjap en de gembersiroop door elkaar. Schep de plakjes vlees erdoor en laat ze ± 15 minuten staan. Maak de Spaanse peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Hak de pinda's fijn en snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Verwarm 2 borden voor. Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de peperreepjes en de bosui daarin ± 1 minuut zachtjes. Voeg 80 ml water en de satésaus toe en verwarm het geheel al roerend tot een gladde saus ontstaat. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de plakjes vlees in ± 4 minuten bruin en gaar; keer ze halverwege. Roer de rest van de koude marinade en de gehakte pinda's door de satésaus en warm nog ± 1 minuut goed door. Leg de plakjes varkenshaas op de warme borden en schenk er de satésaus over en ernaast. Serveer met rijst of nasi goreng, kroepoek, komkommersla en atjar tjampoer. |
Home > Recepten