Home > Recepten

Varkenshaasje met pittige pindasaus, Oosterse

1 varkenshaasje (± 300 gr)

1 zakje mix voor satémarinade (40 gr, Conimex)*

3 eetlepels olie

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel gembersiroop (Royal Mail)

1 kleine rode Spaanse peper

25 gr ongezouten pinda's

1 bosuitje

100 gr satésaus (pot)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het varkenshaasje in plakjes van ± 1 cm dik.

Roer in een kom de marinademix, 1 eetlepel olie, de ketjap en de gembersiroop door elkaar.

Schep de plakjes vlees erdoor en laat ze ± 15 minuten staan.

Maak de Spaanse peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes.

Hak de pinda's fijn en snijd het bosuitje in dunne ringetjes.

Verwarm 2 borden voor.

Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de peperreepjes en de bosui daarin ± 1 minuut zachtjes.

Voeg 80 ml water en de satésaus toe en verwarm het geheel al roerend tot een gladde saus ontstaat.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de plakjes vlees in ± 4 minuten bruin en gaar; keer ze halverwege.

Roer de rest van de koude marinade en de gehakte pinda's door de satésaus en warm nog ± 1 minuut goed door.

Leg de plakjes varkenshaas op de warme borden en schenk er de satésaus over en ernaast.

Serveer met rijst of nasi goreng, kroepoek, komkommersla en atjar tjampoer.