Varkensvlees in de braadschotel |
|
500 gr in dunne plakjes gesneden hamlappen 100 gr in reepjes gesneden spek 2 in ringen gesneden uien 1 in ringen gesneden prei 1 kleine, in roosjes verdeelde bloemkool 250-350 gr krieltjes of kleingesneden aardappel 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 uitgeperst teentje knoflook 1 eetlepel (sla-)olie zout, versgemalen peper versgehakte marjolein of 1 theelepel gedroogde ± 1 liter bouillon |
|
BereidingDoe alle ingredienten in een grote ovenschaal en schep alles goed door elkaar.Schenk er zoveel bouillon bij dat de ingredienten voor de helft onder staan. Zet de deksel op de schaal. Zet de schotel midden in een op 240°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 1 uur gaar stoven. Roer de schaal eventueel halverwege de stooftijd een keer goed om. Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen desgewenst nog met wat fijngesneden peterselie. |
Home > Recepten