Home > Recepten

Varkensvlees in de braadschotel

500 gr in dunne plakjes gesneden hamlappen

100 gr in reepjes gesneden spek

2 in ringen gesneden uien

1 in ringen gesneden prei

1 kleine, in roosjes verdeelde bloemkool

250-350 gr krieltjes of kleingesneden aardappel

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1 uitgeperst teentje knoflook

1 eetlepel (sla-)olie

zout, versgemalen peper

versgehakte marjolein of 1 theelepel gedroogde

± 1 liter bouillon
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe alle ingredienten in een grote ovenschaal en schep alles goed door elkaar.

Schenk er zoveel bouillon bij dat de ingredienten voor de helft onder staan.

Zet de deksel op de schaal.

Zet de schotel midden in een op 240°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 1 uur gaar stoven.

Roer de schaal eventueel halverwege de stooftijd een keer goed om.

Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen desgewenst nog met wat fijngesneden peterselie.