Home > Recepten

Varkensvleesrolletjes met tomatensaus, gevulde

4 varkensfiletlapjes á 150 gr

zout, versgemalen zwarte peper

verse basilicum

1 theelepel groene peperkorrels (potje)

2 takjes peterselie

bakboter

1 pakje tomato frito (Heinz)

1 eetlepel slagroom



Basilicum, dat ook wel bazielkruid of koningskruid wordt genoemd, neemt een belangrijke plaats in de kruidenkeuken in.

Basilicum heeft een pikant, heel duidelijk aroma en een uitgesproken smaak. Het blad in reepjes snijden of scheuren en pas op het laatste moment aan bereide schotels toevoegen.

De combinatie van basilicum met tomaat is onovertroffen, maar ook in visschotels, soepen en sauzen, aubergine-, paprika- en aardappelgerechten, bij lamsvlees en op pizza's smaakt basilicum heerlijk. Basilicum is bovendien een smaakbepalend ingrediënt in de klassieke pestosaus. Basilicum is een eenjarige, vrij kwetsbare plant, die het goed doet in potten.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Sla het vlees tussen plasticfolie platter, wrijf het in met zout en peper naar smaak en laat dit 5 minuten intrekken.

Snijd voor de vulling zoveel basilicumblaadjes in reepjes, dat het 4 volle eetlepels zijn en schep dit om met de peperkorrels en de fijngeknipte peterselie.

Verdeel dit over het vlees en rol het vlees strak op (vouw hierbij de zijkanten iets naar binnen, zodat de vulling er niet uit loopt) en zet het met keukengaren vast.

Braad de rolletjes in de verhitte boter rondom aan en schenk er de tomato frito bij.

Laat het vlees in ± 20 minuten gaar worden.

Roer de slagroom door de saus.

Serveer de rolletjes met de saus en garneer met basilicumblaadjes.

Lekker met spaghettini (fijne spaghetti) en veldsla met vinaigrette.