Home > Recepten

Spareribs 7

2 kg spareribs

1 ui

3 tenen knoflook

2 eetlepels zoete sojasaus

2 eetlepels zoute sojasaus

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel grofgemalen zwarte peper

4 eetlepels olie

3 eetlepels bruine basterdsuiker of rietsuiker



Voor de saus:

4 eetlepels bruine basterdsuiker of rietsuiker

1 theelepel zout

4 eetlepels zoete sojasaus

1 fijngesnipperde grote ui

1 ragfijn gehakte teen knoflook

1 eetlepel verse gemberwortel

(eventueel kokos + water)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de spareribs doormidden en leg ze in een diepe pan.

Voeg de ui, de knoflook, 1 eetlepel zoete en 1 eetlepel zoute sojasaus, het zout en de peper toe en schenk er kokend water bij tot het vlees net onder staat.

Laat dit ± 50 minuten zachtjes koken.

Neem het vlees dan uit de pan, laat het goed uitlekken en dep het met keukenpapier droog.

Vermeng 1 eetlepel zoete sojasaus, 1 eetlepel zoute sojasaus en de bruine

basterdsuiker of rietsuiker tot de suiker geheel is opgelost.

Smeer de spareribs hiermee in en leg ze op een met water bevochtigde bakplaat.

Verwarm de oven voor op 250°C en bak de spareribs in 15 minuten rondom bruin.

Doe de ingredienten voor de saus in een pannetje en laat dit ± 5 minuten

zachtjes koken tot een stroperig sausje is ontstaan.

Schenk de saus over de spareribs of geef hem er apart bij.