Home > Recepten

Varkenskarbonades, gemarineerd

500 gr ontbeende schouderkarbonade

zout en peper

2 eetlepels citroensap

8 eetlepels sherry

1/2 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel gemberpoeder

1 geperste knoflookteen

1 gesnipperde ui

1 laurierblad

1 theelepel maïzena
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Marinades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf 500 gr ontbeende schouderkarbonade aan één stuk in met zout en peper.

Maak een marinade van 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels sherry, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 geperste knoflookteen, 1 gesnipperde ui en 1 laurierblad en laat de karbonade hierin 5 uur staan. Keer het vlees af en toe om.

Droog de karbonades goed met keukenpapier af en bak ze in een kwartier op een matig vuur in boter bruin.

Giet de marinade erbij en laat de karbonades met het deksel op de pan nog 45 minuten op een laag vuur sudderen.

Neem e karbonades uit e pan, maar laat het vocht nog 5 minuten doorkoken.

Voeg desgewenst nog een eetlepel water toe.

Zeef het vocht en bind het heel licht met 1 theelepel maïzena, aangelengd met 1 eetlepel water.

Voeg peper en zout naar smaak toe.