Bonenschotel, Duitse |
|
400 gr witte bonen 1 liter bouillon 2 grofgesneden grote uien peper, zout 1 laurierblaadje, tijm 4 eetlepels olie 1 eetlepel gesnipperde peterselie 3 eetlepels paneermeel 25 gr boter 400 gr schouderkarbonades zonder been 250 gr vers mager spek of pekelspek 100 gr salami, boerenmetworst of cervelaatworst |
|
BereidingWeek de bonen een nacht in ruim water.Breng de bouillon aan de kook, voeg hier de bonen, uien, peper en zout, het laurierblaadje en tijm aan toe en laat alles, goed afgedekt, ± 1 uur sudderen. Snijd het vlees in dobbelstenen, braad die in de hete boter rondom aan en blus af met wat van de bouillon. Voeg het vlees aan de bouillon toe, zorg dat alles net onder staat en laat het vlees in een goed gesloten pan in 1 uur gaar sudderen. Snijd de worst in stukjes. Doe de bonen, het vlees en het spek bij elkaar en schep er de worst door. Breng alles over in een grote vuurvaste schaal, strooi er het paneermeel over en leg hier en daar wat vlokjes boter. Zet de schaal 10 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven en strooi vlak voor het serveren de peterselie over het geheel. |
Home > Recepten