Home > Recepten

Choucroûte Alsacienne 3

1 stevige appel (Jonagold)

250 gr wijnzuurkool

3/4 dl witte wijn (Riesling)

1 theelepel karwijzaad

2 eetlepels zure room

2 plakken casselerrib á 75 gr

250 gr gekookte worst

4 plakjes ontbijtspek
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Frans (Elzas)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Atsrid Veltman

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in ringen.

Doe de zuurkool met de wijn in een pan en schep er de zure room en het karwijzaad door.

Breng de zuurkool aan de kook, leg er de plakken appel en casselerrib op en verwarm de zuurkool op halfhoog vuur ± 15 minuten tot de zuurkool en de casselerrib gaar zijn.

Snijd de gekookte worst schuin in dunne plakjes en leg ze met de plakjes spek op het grillrooster.

Schuif dit met de lekbak eronder ± 5 cm onder de hete grill en grilleer de worst en het spek ± 4 minuten.

Keer de plakjes halverwege.

Schep de zuurkool op 2 borden en leg de appelplakken, de casselerrib, de worst en het ontbijtspek eromheen.

Notities

Lekker met aardappelpuree.