Wändische Dopsche |
|
500 gr grofgehakte uien 750 gr varkensvlees in blokjes 500 gr aardappelen peterselie zout, zwarte peper 1/8 liter hete vleesbouillon 250 gr roomkwark (40%) 1/8 liter melk 1 theelepel kummel 1 theelepel maïzena boter |
|
BereidingSchil de aardappelen en snijd ze in schijven.Hak de peterselie grof. Bestrijk een hoge vuurvaste vorm goed met boter, leg er eerst de uien, dan het vlees en tenslotte de aardappelen in en strooi op iedere laag wat zout en peper. Strooi de peterselie erover en schenk er de bouillon op. Smoor het gerecht zachtjes met het deksel 1 1/2 uur en roer daarbij niet. Verwarm de oven voor op 220°C. Roer de kwark los met de melk, de kummel en de maïzena en bestrijk de aardappelen in de vorm hiermee. Gratineer het gerecht in de oven in 10 minuten goudbruin. NotitiesLekker met een groentesalade. |
Home > Recepten