Home > Recepten

Bapao met vleesvulling

Voor de broodjes:

50 gr of 2 zakjes gist

4 dl water

4 theelepels suiker

1 kg tarwebloem

3 grote eieren

een snufje zout



vetvrij papier



Voor de vulling:

2 kleine uien

5 teentjes knoflook

50 gr boter

750 gr half-om-halfgehakt of magere varkenslappen

3 dessertlepels ketjap manis

3 dessertlepels azijn



Boemboes voor de vulling:

3 plakjes djahé

2 theelepels suiker

1 theelepel ve-tsin

zout en peper naar smaak
  • Omschrijving recept: Broodjes; Varkensvleesgerechten; Chinees; Indisch
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gist in 3 dl lauw water met suiker en laat het mengsel 10 minuten rusten.

Kneed de bloem met de eieren, het zout, de gist en de rest van het water heel goed door en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.

Kneed het deeg daarna opnieuw en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.



De vulling:

Rasp de uien, maak de knoflook fijn en fruit ze in de boter glazig.

Voeg het gehakt toe en fruit het tot het rul is, of neem in plaats daarvan in fijne reepjes gesneden varkenslappen en bak die om en om.

Voeg daarna de boemboes toe, fruit die even mee en breng het geheel op smaak met ketjap en azijn.

Laat alles afkoelen en verwijder de djahé (als vers gebruikt).



Vorm ± 24 ballen van het deeg; maak ze met de hand plat, vul ze met 1 eetlepel vulling en maak de ballen dan dicht (het deeg moet rondom de vulling zitten).

Leg de broodjes op een stuk vetvrij papier en laat ze onder een theedoek opnieuw ± 20 minuten rijzen.

Verwarm een stomer ± 10 minuten voor en stoom de broodjes in ± 25 minuten gaar.

U kunt de broodjes in de vriezer bewaren.