Home > Recepten

Okro bravoe (okersoep)

100 gr zoutvlees

200 gr soepvlees of droge vis

2 takjes selderij

1 ui

10-12 okers

2 antroea's

250 gr diepvriesspinazie

zout of 2 bouillonblokjes

1 groene of halfrijpe peper (madame Jeanette)
  • Omschrijving recept: Soepen; Surinaams (Creools)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

(Creools) Okro bravoe is te vergelijken met de Hollandse groentesoep. De okers die u hiervoor nodig heeft, zijn groene, langwerpige vruchten. Ze lijken op augurken en bevatten zaadjes die na het koken prachtig roze worden. De antroea's lijken op grote, groene tomaten.



Ontzout het zoutvlees door het goed te spoelen in ruim water.

Zet het vlees en/of de vis op met 11/2 liter water en de fijngehakte selderij en trek hiervan op laag vuur een krachtige bouillon.

Snipper het uitje en snijd de okers in ringetjes.

Verwijder de kroon van de antroea's en snijd ze in tweeën of in vieren.

Doe deze groenten bij de bouillon en laat 15 minuten verder trekken.

Voeg dan de spinazie, de bouillonblokjes en de peper toe (de peper moet bovenin de pan liggen en u moet erop letten dat hij niet stuk kookt).

Kook nog ± 3 minuten.

Notities

Serveer bij deze soep een van bananen gemaakte tomtom.