Home > Recepten

Eiersalade uit Tripoli (libië)

1 schoongemaakte en in reepjes gescheurde krop sla

50 gr rozijnen

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 theelepel paprikapoeder

4 in plakjes gesneden tomaten

4 in partjes gesneden hardgekookte eieren

1/2 theelepel komijnzaadjes

1/4 dl mayonaise

enkele zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Salades; Libië (Tripoli)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de reepjes sla met de rozijnen, de fijngehakte peterselie en het paprikapoeder in een slakom en schep alles goed door elkaar.

Leg de plakjes tomaat en de partjes ei op het slamengsel en bestrooi alles met de komijnzaadjes.

Schenk de mayonaise over de salade en garneer het geheel met wat zwarte olijven.

Notities

Geef deze salade als voorgerecht of met brood als lunchgerecht.