Home > Recepten

Taco Salad (Dutch)

1 potje of blik “Refried Beans” ( Dit is een soort Bonen puree)

Je kunt ook bruine bonen koken een dag van te voren, zorg dat ze goed gaar zijn, en dan tot een puree fijn maken (pot of blik kan ook natuurlijk)

˝ pakje Taco of Burrito kruiden

˝ Paprika, rood, geel of groen, in kleine stukjes gesneden

2 Tomaten. ook in stukjes gesneden

1 Avocado, voor guacomole

1 of twee, naar gelang de grootte van de zakken, Taco, of Salsa chips

Garnering:

4 eetl. olijven in schijfjes

100 gr. Cheddar Cheese, geraspt (of andere zachte kaas)

2 stengels groene, Franse uitjes
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Conny (Sonora)

Bereiding

Mix the bonen puree met de kruiden. Proef even voor smaak, voeg ander zout en peper toe. (Kan de avond van tevoren gemaakt worden, dan trekken de kruiden erin.

Op een grote schaal ( Ik neem meestal een ovale schaal) spreid de “bean dip” uit en spreid het een beetje aan de kant op. Daarover de ( recept volgt) guacomole, strooi de rest van de ingredienten erover, houd wat olijven schijfjes en tomaten stukjes achter., zorg dat de kaas het laatste is, zodat de kaas alles bedekt.

Garneer verder met de olijf schijfjes, tomaat, en evt. nog met een gesnipperd frans, green uitje.



Guacomole:

Snijd de avocado (zorg dat het een rijpe is) bijna doormidden, haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees eruit, mix met een beetje mayonnaise, zout en peper. Maak dit kort tevoren klaar, aangezien de avocado snel bruin wordt. Een paar druppels citroensap help. Ook kun je de pit weer in het mengsel doen, dat weerhout de mix van bruin worden.Vergeet niet de pit eruit te halen.

Notities

Dit recept stuurde Conny me, speciaal voor een weekend waarin ik 12 jonge moeders mocht voeden ;-)