Home > Recepten

Bolo pretoe uit de Antillen

500 gr ontpitte pruimen in stukjes

2 dl kersenlikeur (Cherry Cordial)

225 gr boter

200 gr suiker

200 gr bruine suiker

4 eieren

110 gr bloem

1/2 theelepel kaneelpoeder

1/4 theelepel allspice

1/4 theelepel nootmuskaat

1/4 theelepel foelie

1/4 theelepel kardemom

1 theelepel vanille-essence
  • Omschrijving recept: Gebak; Antilliaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de pruimen met de suiker en een bodem water aan de kook en blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt.

Voeg hieraan de helft van de kersenlikeur toe en laat het rustig afkoelen.

Klop de boter met de bruine suiker tot room.

Voeg er één voor één de eieren bij, klop na elk ei goed.

Meng de bloem met de specerijen en voeg dit aan het beslag toe.

Meng nu de pruimencompote en de vanille-essence voorzichtig door het beslag.

Giet het beslag over in een beboterd bakblik en zet dat in een op 175°C voorverwarmde oven.

Maak er, als de taart klaar is, gaatjes in en giet daarna de rest van de kersenlikeur over de taart.