Home > Recepten

Sinaasappel-kippenleverpâté

1 sinaasappel

25 gr boter

1 klein teentje knoflook

150 gr kippenlevertjes

1 theelepel Provençaalse kruiden

zout, peper

1/4 bakje tuinkers
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Pâté's
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.

Vang het sap op.

Smelt de boter in een koekepan en pers de knoflook erboven uit.

Voeg de kippenlevertjes en de kruiden toe en bak ze in ± 5 minuten gaar.

Haal de kippenlevertjes uit de pan.

Doe het sap in de pan en breng het aan de kook.

Voeg dit bij de levertjes en pureer ze.

Breng de pâté op smaak en zet hem minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

Schep de pâté op 2 borden, garneer met partjes sinaasappel en tuinkers en geef er stokbrood bij.