Home > Recepten

Bladerdeegkussentjes met hamsalade

1 plakje diepvries (roomboter)bladerdeeg

75 gr gegrilde achterham in plakken van ± 3 mm

1/2 stengel bleekselderij

2 eetlepels crème fraîche

1/2 eetlepel medium dry sherry

1 eetlepel gezouten pompoenpitten

zout, peper

1 eetlepel koffieroom
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Borrelhapjes; Salades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Snijd de ham in kleine stukjes.

Maak de bleekselderij schoon, verwijder de nerven met een dunschiller en snijd de stengel in flinterdunne plakjes.

Roer de crème fraîche met de sherry los en schep er de ham, de bleekselderij, de pompoenpitten en naar smaak zout en peper door.

Snijd het plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes, leg die op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met koffieroom.

Bak de bladerdeegkussentjes in het midden van de oven in ± 8 minuten goudbruin en gaar.

Halveer de kussentjes overlangs, leg de onderkanten op 2 bordjes en schep de salade erop en ernaast.

Leg de bovenkanten van de bladerdeegkussentjes erop.