Home > Recepten

Gehaktbuideltje van fillodeeg

1 kleine prei

1 teentje knoflook

50 gr ontbijtspek

1/2 eetlepel olie

150 gr kalfsgehakt

1 eetlepel shoarmakruiden

3 velletjes fillodeeg

20 gr gesmolten boter
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes, Vleesgerechten
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

Pel en snipper het teentje knoflook.

Snijd het spek in smalle reepjes.

Verhit de olie en bak het gehakt met de knoflook, de shoarmakruiden en de spekjes rul en bruin.

Laat het mengsel afkoelen.

Laat intussen het fillodeeg, afgedekt met huishoudfolie en een theedoek, ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd het deeg in de lengte in drieën en snijd deze repen in 5 vierkantjes.

Leg steeds 3 vierkantjes schuin op elkaar, verdeel er het gehaktmengsel over en druk de buideltjes dicht.

Bestrijk ze met de boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten bruin en gaar.