Home > Recepten

Zalm-roomkaaswraps met pistache en komkommer

10 mooie grote slabladeren (Hollandse kropsla of romaanse)

5 blaadjes rode sla

5 plakken niet te dun gesneden gerookte zalm

200-300 gr roomkaas

5 eetlepels crème fraîche

zout, peper

3-4 eetlepels kappertjes, uitgelekt

1 theelepel geraspte mierikswortel

2 theelepels geraspte sinaasappelschil

wat takjes dille

100 gr groene pistachenootjes

1/2 geschilde komkommer, zaadjes verwijderd, in lange dunne reepjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de harde nerf van de slabladeren en leg ze op het werkvlak.

Leg, voor extra stevigheid, steeds 2 groene slabladeren en 1 blad rode sla een beetje over elkaar.

Leg de zalm op de slabladeren.

Roer de roomkaas los en meng hem met de crème fraîche, zout, peper, de kappertjes, de mierikswortel en de sinaasappelschil.

Bestrijk de zalm met een dikke laag van het roomkaasmengsel en leg daarop wat reepjes komkommer, pistachenootjes en dilletakjes.

Rol de slabladeren op tot stevige rolletjes en halveer de rolletjes schuin.