Asperges met rauwe ham en mortadella, gemarineerde |
|
500 gr groene asperges zout 5 eetlepels (olijf)olie 2 eetlepels balsamicoazijn 1 eetlepel droge witte vermout 1 theelepel vloeibare honing (versgemalen) zwarte peper 100 gr prosciutto crudo of andere rauwe ham (plakjes) 100 gr mortadella (plakjes) 2 takjes basilicum een lage schaal ± 20 x 30 cm |
|
BereidingWas de asperges voorzichtig en leg ze ± 15 minuten in koud water.Snijd van de asperges aan de onderkant 2-3 cm af. Breng intussen in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de asperges in het kokende water in ± 10 minuten beetgaar. Klop intussen in een kommetje de olie, azijn, vermout en honing tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper. Spoel de asperges in een vergiet onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op een platte schaal en schenk de marinade erover. Zet de asperges ± 1 uur bij kamertemperatuur weg; schep af en toe voorzichtig om. Verdeel de asperges met de kopjes aan één kant over vier borden. Bestrooi ze met peper. Leg de plakjes ham en mortadella om-en-om dubbelgevouwen naast de asperges. Neem de basilicumblaadjes van de takjes, snijd ze in reepjes en strooi ze over de asperges. NotitiesServeer met pane con noci (voorgebakken Italiaans notenstokbrood). |
Home > Recepten