Home > Recepten

Eierragoût 3

4 eieren

2 dl melk of bouillon van vlees of bouillonblokje

20 g bloem

40 g boter of margarine

peterselie

zout, peper, aroma

paneermeel
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Ragoûts
  • Bron: Bedrijfschap v.Pluimvee & Eieren, De Bilt

Bereiding

De eieren hard koken.

In een pan het grootste deel van de boter of margarine smelten, de bloem toevoegen en bij scheutjes tegelijk, al roerende, het vocht. De saus even laten doorkoken en op smaak afmaken met zout, peper en aroma.

De eieren in stukken snijden en met de gewassen en fijngehakte peterselie door de saus mengen.

De ragoût overdoen in een vuurvaste schaal of in schelpen en bestrooien met paneermeel.

Hier en daar een klontje boter of margarine leggen en het gerecht in een oven met bovenwarmte een bruin korstje geven.