Home > Recepten

Eieren met tomatensaus op geroosterd brood, gepoch

4 eieren

zout, azijn

4 sneetjes geroosterd brood

250 g tomaten

1 dl water

20 g bloem

25 g boter of margarine

zout, peper

ui, wortel, peterselie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Sausjes
  • Bron: Bedrijfschap v.Pluimvee & Eieren, De Bilt

Bereiding

In een ondiepe pan met 10 gram zout en een eetlepel azijn per liter water aan de kook brengen.

De zeer verse eieren een voor een in een kommetje breken en vlak boven de oppervlakte van het water in de pan laten glijden.

De eieren 4 5 minuten tegen de kook aan houden en met een schuimspaan uit het water nemen.

De eieren even laten uitlekken, eventueel los eiwit eraf snijden. Ze leggen op stukjes geroosterd brood en bedekken met de tomatensaus.

Hiervoor de tomaten wassen in grove stukken snijden en met de verse kruiden smoren in een klein deel van de boter of margarine.

Het water toevoegen, alles samen 10 minuten zachtjes laten koken en daarna zeven.

De rest van de boter of margarine smelten, de bloem toevoegen en bij scheutjes tegelijk, al roerende, het vocht.

De saus even laten doorkoken en op smaak afmaken met zout en peper.