Home > Recepten

Omelet met jam, vruchtenmoes of gestoofde vruchten

4 eieren

4 lepels melk

zout

20 g boter of margarine

4 lepels jam of vruchtenmoes of gestoofde vruchten
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bron: Bedrijfschap v.Pluimvee & Eieren, De Bilt

Bereiding

De eieren met zout en per ei een lepel melk los, maar niet schuimig kloppen.

In een koekenpan (met middellijn van ca. 20 cm) de boter of margarine smelten, de eimassa toevoegen en op een zacht vuur de omelet bakken.

Telkens het gestolde gedeelte los scheppen van de bodem en vloeibaar ei over de panbodem laten lopen.

Deze bewerking zo lans herhalen tot zich nog juist voldoende eimassa in de pan bevindt om van het geheel een mooie omelet te vormen.

De omelet van onder zeer licht bruin laten worden.

Een helft met jam, vruchtenrnoes of gestoofde vruchten bedekken en de andere helft er over slaan.

De omelet eventueel bestrooien met poedersuiker.