Rissoles à l'Indienne |
|
300 g bloem snufje zout 3 eieren 21/2 dl melk 50 g boter 3 eiwitten boter 200 g mager lamsvlees 30 g bloem 25 g boter 2 dl bouillon snufje zout 1 eetlepel kerrie (ca 10 g eiwit paneermeel frituurvet Varianten: 1) Stukjes kip aanbraden en gaarmaken in kerriesaus + scheut sherry; 2) Blokjes varkensvlees/magere ham in een afgeslapte sambalsaus. |
|
BereidingVan bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken, hiervan dunne flensjes bakken.Intussen de blokjes lamsvlees aanbraden. Van boter en bloem + bouillon een dikke saus maken, hierin het lamsvlees gaar smoren, op smaak brengen met nog wat zout en de kerrie. Van deze kerriesaus een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brenen, op de randen wat achtergehouden beslag doen, omvouwen, dichtplakken, paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken. Benodigdhedenbeslagkom, flensjespan, paletmes, invetkwastje, lepels, messen, sauspannen, kommen, mes, garde, frituurpan + net |
Home > Recepten