Home > Recepten

Rissoles à l'Indienne

300 g bloem

snufje zout

3 eieren

21/2 dl melk

50 g boter

3 eiwitten

boter

200 g mager lamsvlees

30 g bloem

25 g boter

2 dl bouillon

snufje zout

1 eetlepel kerrie (ca 10 g

eiwit

paneermeel

frituurvet





Varianten:

1) Stukjes kip aanbraden en gaarmaken in kerriesaus + scheut sherry;

2) Blokjes varkensvlees/magere ham in een afgeslapte sambalsaus.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Frans
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken, hiervan dunne flensjes bakken.

Intussen de blokjes lamsvlees aanbraden.

Van boter en bloem + bouillon een dikke saus maken, hierin het lamsvlees gaar smoren, op smaak brengen met nog wat zout en de kerrie.

Van deze kerriesaus een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brenen, op de randen wat achtergehouden beslag doen, omvouwen, dichtplakken, paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken.

Benodigdheden

beslagkom, flensjespan, paletmes, invetkwastje, lepels, messen, sauspannen, kommen, mes, garde, frituurpan + net