Home > Recepten

Macaroni met bacon, tomaten en uien

> 250 à 275 gram schelpjesmacaroni

> zout

> 21/2 eetl. (zonnebloem)olie

> 25 gram boter

> 2 grote uien, grof gesnipperd

> 250 gram bacon of ontbijtspek, dunne plakken, in reepjes gesneden

> 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt

> 4 (tros)tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden

> witte peper uit de molen

> 50 gram fijngeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas

> 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

In de Italiaanse keuken is de wok nauwelijks bekend. Toch kun je juist met de wok er op een perfecte wijze Italiaanse gerechten in bereiden.



Kook de macaroni in water waaraan wat zout is toegevoegd precies zo als op de verpakking is aangegeven. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Doe de macaroni daarna terug in de pan en sprenkel er 1 eetlepel olie over. Schep alles enkele malen goed om.

Verhit de rest van de olie en de boter in de wok en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Laat alles even door de pan "walsen". Temper de warmtebron. Voeg uien en bacon toe en laat alles 4 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, bakken. Schep er daarna de knoflook door. Strooi er een beetje zout en peper over. Schep de macaroni door uien en bacon. Strooi de helft van de kaas en van de peterselie erover. Schep hierna alles nog zolang om tot de pasta door en door warm is geworden.

Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi de rest van de peterselie en van de geraspte kaas erover.