Home > Recepten

Curry met vis, Thaise

> 600 à 800 gram filets van stevige zeevis, zoals kabeljauw

> 2 eetl. limoen- of citroensap

> 6 dl dunne kokosmelk

> 2 eetl. groene Thaise kruidenpasta (krung gaeng keo wan)

> 1 kleine groene Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes

(draadjes) gesneden

> 1 eetl. Nam Pla (Thaise vissaus)

> 8 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden

> zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Voor de curry met vis dient u over dunne kokosmelk te beschikken. De basis er voor, geperste kokos, is verkrijgbaar onder de namen santen en creamed coco.

De kruidenpasta's zijn verkrijgbaar in oosterse toko's, andere

speciaalzaken en in de betere supermarkten







Verdeel de vis in acht min of meer gelijke stukken. Maak ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met limoen- of citroensap. Laat de stukken 10 minuten liggen.

Breng de kokosmelk in de wok aan de kook. Roer de groene kruidenpasta erdoor en blijf hierna nog 1 minuut roeren. Leg de stukken vis in de kruidensaus en houd alles gedurende 7 à 8 minuten tegen de kook aan. Leg de stukken daarna op een voorverwarmde schaal.

Voeg Spaanse peper, vissaus, basilicum en wat zout aan de saus toe. Laat alles enkele minuten zachtjes koken. Schenk de kokende saus over de stukken vis.

Notities

Tip: geef drooggekookte (pandan)rijst apart erbij.