Home > Recepten

Hamrolletjes met basiliumsaus, gevulde

8 plakjes achterham



Voor de vulling:

100 gr champignons

4 lente-uitjes

15 gr boter

1 theelepel Worcestershiresaus

1 theelepel mosterd

4 eetlepels geraspte kaas

1 ei

200 gr verse roomkaas



Voor de saus:

15 gr boter

1 teentje knoflook

1/2 dl witte wijn

1/2 bosje verse basilicum

3 dl slagroom

2 eierdooiers
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Sausjes; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak voor de vulling de champignons schoon en snijd ze zeer fijn.

Was de lente-uitjes en snijd ook die zeer fijn.

Doe de boter in een ovenvaste schaal en laat hem (onafgedekt) in ± 30 seconden op 600 watt smelten.

Roer er de Worcestershiresaus en de mosterd door met de champignons en de bosuitjes en verwarm (onafgedekt) 2-3 minuten op 600 watt tot de groenten zacht zijn.

Meng de groenten met de kaas en het ei door de verse roomkaas.

Verdeel het mengsel in acht porties, leg op ieder plakje ham wat van de vulling en rol de ham op.

Leg de hamrolletjes met de naad naar onderen in een ondiepe ovenvaste schaal en verwarm ze (afgedekt) 6-8 minuten op 300 watt.

Laat de schaal afgedekt staan en maak intussen de saus.

Doe hiervoor de boter in een glazen litermaat, pel het teentje knoflook, pers het boven de boter uit en verwarm de boter (onafgedekt) 30 seconden op 600 watt.

Was de basilicum, dep hem droog, snijd hem zeer klein en roer hem met de wijn en de slagroom door de boter.

Verwarm dit (afgedekt) 3-4 minuten op 420 watt.

Klop de eierdooiers los, roer er wat van de warme vloeistof door, doe alles in de litermaat terug en roer goed.

Schenk de saus over de hamrolletjes en verwarm de schaal (afgedekt) nog ± 2 minuten op 420 watt.