Home > Recepten

Peren, gevulde

4 stevige peren

4 iets dikkere plakken Parmaham

koriander

250 gr varkensgehakt

2 eidooier

1 dl witte wijn

60 gr boter

zout, peper
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd 2 plakken ham in sliertjes en bewaar de andere 2 plakken voor de garnering.

Meng de ham, wat koriander, de eidooiers, peper en zout door het gehakt.

Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit.

Vul ze met het gehaktmengsel en zet ze dan in een ovenschaal.

Schenk de wijn erbij en verspreid er klontjes boter over.

Zet het gerecht ± 35 minuten in de oven en serveer het dan met een toefje ham en een blaadje koriander.



N.B.: Als u te dikke plakken ham neemt, gaat de gerookte, gedroogde hamsmaak het gerecht overheersen.

Pas op met koriander, want die is zeer geparfumeerd en overheerst snel.