Carpaccio van ossenhaas met tijmpesto, gegrillde |
|
1 kg ossenhaas zeezout, peper 4 eetlepels verse tijm het sap van 1/2 citroen 1 dl olijfolie 50 gr pijnboompitten 50 gr Parmezaanse kaas |
|
BereidingVerwarm de grill voor op de hoogste stand.Wrijf de ossenhaas in met peper en zout en grilleer het vlees onder voortdurend omdraaien (let op dat de ossenhaas zo rauw mogelijk blijft!). Laat het vlees rusten terwijl u de tijmpesto maakt. Meng de kruiden, het zout, het citroensap, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas met een mixer. Voeg de olijfolie langzaam toe en breng de pesto met peper op smaak. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en verdeel die over de borden. Lepel er de pesto over en besprenkel eventueel met wat citroensap en extra olijfolie. NotitiesDit gerecht is helemaal af als u er een frisse salade bij serveert. |
Home > Recepten