Home > Recepten

Champignons 7, gevulde

6 grote champignons

citroensap

2 gesnipperde sjalotjes

1 uitgeperst teentje knoflook

2 plakjes tong, salami of ham in kleine snippers

1 ei

1 eetlepel geraspte kaas

zout, peper

fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Veeg de champignons af, draai de stelen eruit, besprenkel de hoeden met citroensap en hak de stelen fijn.

Maak een mengsel van de rest van de ingredienten en een deel van de stelen; gebruik zoveel van de stelen als nodig is om de hoeden te vullen (dit hangt af van de grootte van de hoeden).

Vul de champignonhoeden met het mengsel.

Zet de champignons op een plat bord (bedekt met keukenpapier) en laat ze in de magnetron op vol vermogen (750 Watt) 2-3 minuten garen (zodra de vulling beweegt, zijn ze goed).

Serveer de champignons op ronde toastjes.